fredag 4 april 2008

Inte en dag för tidigt

Möte nummer två om att få ett ungdomens hus i centrala Sundsvall, med politiker och tjänstemän, men inte minst ett tiotal fantastiska ungdomar som verkligen vill se en förändring i sina liv, ägde rum för ett par veckor sedan. Med fanns även en del av den styrande majoriteten i Sundsvall. I allafall så bestämdes det att man ska kolla upp med Pipelines ledning om deras lokaler som till stor del står tomma dagtid kan vara tillgänligt för ungdomarna. Vid sidan om detta arbetas det på kommunnivå med en förstudie om ett eventuellt ungdomens hus i Sundsvall.

Det man kan fundera över, är om skolans system är tillräckligt öppet och individanpassat efter eleverna och deras situationer. Något som man borde beakta långt ner i åldrarna, innan barn och ungdomar har skapat sig en identitet med något som inte är av det bättre slaget...

Vi hoppas på att se en förändring så fort som möjligt för de här ungdomarna - och för kommande generationer på sikt. Det är inte en dag för tidigt att det händer något för de unga.

Inga kommentarer: