torsdag 12 februari 2009

Fortsatt arbetete för Bosvedjans unga

Träffen i tisdags förmiddag med alla berörda aktörer, citypolisen, HSB, soc, lokala BRÅ-gruppen o Bosvedjeskolans rektor samt representant från kultur- o fritidsnämnden genom min närvaro, gällande frågan om ungdomsgård i Bosvedjan, gick ut på att diskutera och resonera kring förra fredagens kvällsaktiviteter i kyrkans lokaler för ungdomarna i Bosvedjan som jag deltog i. Eftersom denna lösning är på prov, för att se om det blir någon uppslutning av barn och ungdomar som inte har någonstans att vara, så var det väsentligt att gå vidare i diskussion för en relativt snabb lösning.

Det vi kom fram till var dessa tre punkter måste ses över för åtgärdande:

- Se över samtliga lämpliga lokaler i Bosvedjan för dessa ungdomar.

- Träffa så många politiker och tjänstemän som möjligt samt frivilligorganisationen Idéer för livet.

- Ta reda på mer information om det kooperativt drivna Ljustagårdenprojektet.

- Skapa bättre relation mellan ungdomarna i området, polis och socialtjänst.

Idéer för livet är en stiftelse inom Skandiakoncernen som har sitt syfte att utföra bra saker för ungdomar, där det även är möjligt att söka stipendium för att få pengar till verksamhet.

Planerna är att denna informella grupp som träffades i tisdags, skall på nytt bjuda in hela BRÅ-gruppen för att få igång en aktiv arbetsgrupp som jobbar för ungdomarna i området. Det är även tänkt att ha en informationsträff med allmänheten längre fram i vår, då vi kanske ser något resultat av träffar och försök till verksamhet.

Det som tidigare är känt, är att det blir en skateboardanläggning i Bosvedjans centrum, för cirka 50 000 kr. Det är verkligen jättebra även med uteaktiviteter! Men de här ungdomarna behöver även vuxenstöd som hjälp på traven och då är det nödvändigt med tillgänglighet även inomhus med!

Jag hoppas och tror att berörda aktörer söker pengar hos FATI, samverkan mellan barn- och utbildning, socialtjänst o kultur- o fritid, som de redan är informerade om. Det är även tänkt att man ska kolla upp tillgängligheten bland annat i den gamla ungdomsgården i området, men som läget är idag, så är en ledig lokal i Bosvedjan tydligen påväg att hyras ut till någon annan verksamhet. Det är mycket beklagligt att inte ungdomarnas intresse har prioriterats tillräckligt snabbt!

Om vi fokuserar oss på att se barn och ungdomar som resurser och investering för framtiden, så slipper kommunen och alla boende i beörda område uppleva den förskjutning av kostnader som uppkommer på grund av dålig investering.

Inga kommentarer: